Klimpark met zipline
Klimpark met zipline
Klimpark met zipline

Klimpark met zipline – Tijdelijk niet beschikbaar

Klimmen, kruipen, klauteren, wiebelen, balanceren op Watergoed! Het klimpark op evenementenlocatie Watergoed in Valburg is een uitdaging voor iedereen! Wil je gewoon een dagje uit of ben je een kinderfeestje, vrijgezellendag of bedrijfsuitje aan het organiseren? Dan is het klimpark echt een aanrader.

Het klimpark is gebouwd in het voorjaar van 2012 en staat op strandpark Slijk-Ewijk, centraal gelegen tussen Arnhem en Nijmegen. Het klimpark bestaat uit een driehoekige klimtoren van tien meter hoog die ook als uitkijktoren toegankelijk is. Voor de klimtoren staan nog vijf palen waartussen verschillende touwbruggen op twee hoogtes hangen: laag op anderhalve meter en hoog op acht meter. Het klimpark staat op een prachtige locatie aan het water. Naast het plezier op het klimpark kan je genieten van de prachtige omgeving van de Betuwe en de gezellige horeca van Watergoed.

Moeilijk maar altijd veilig

Het klimpark bestaat uit verschillende onderdelen die verschillen in moeilijkheidsgraad. Je kunt gaan klimmen, abseilen en de touwbruggen bedwingen! Met behulp van het Smart Belay zekeringssysteem kom je veilig aan de top of aan de overkant. Je trekt hiervoor een klimgordel aan met twee haken aan een schlinge, het principe van de klettersteig. Je kunt altijd maar één haak tegelijkertijd open maken, zodat je altijd nog met de andere haak vast zit.

Touwbruggen

Tegenover de toren staan vijf palen op steeds tien meter afstand. Hiertussen zijn op twee verdiepingen touwen en touwbruggen gespannen. De low- en high ropes zijn touwbruggen met verschillende hindernissen op anderhalve meter hoogte en op acht meter hoogte. In totaal zijn er twaalf touwbruggen. Kom jij zonder te vallen aan de overkant?

Klimmen

Aan een zijde van de toren is een klimwand van zes meter breed en tien meter hoog met drie verschillende klimroutes in moeilijkheidsgraden. Verschillende kleuren geven de routes aan. Het beklimmen van de wand ziet er eenvoudig uit. Maar durf je nog wel verder als je halverwege bent?

Zipline

Vliegen over het water! De zipline is het nieuwste onderdeel van het klimpark.
Dit moét je doen als je van een beetje spanning houdt. Vanaf het hoogste puntje van de klimtoren glijd je, gezekerd aan een stalen kabel, naar de overkant van strandpark Slijk-Ewijk. De zipline is ongeveer 180 meter lang.

Klimmen en klauteren voor jong en oud

Het klimpark zit vol verrassingen en spektakel. Kom met het hele gezin of maak er een sportieve dag van met vrienden of collega’s. Het klimpark is voor iedereen! Een leuk dagje weg is zo geregeld. De zipline is ook los te boeken. Daarna kan je lekker uitrusten op het terras van het strandpaviljoen.