Op 14 november vond bij Watergoed! Strandclub in Valburg de 2e editie van Beursvloer Oost-Betuwe plaats. De Oost-Betuwse Uitdaging organiseerde deze maatschappelijke beursvloer. En met succes zo bleek …

 

51 bedrijven en verenigingen hadden zich vooraf aangemeld om met elkaar matches te maken op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen. Na het luiden van de grote gong door Bob Jacobs, directeur van Jacobs Beheersbaar Onderhoud en Betuws Ondernemer van het jaar 2016, ontstond een enthousiaste energie onder de meer dan 100 aanwezigen. Al na een paar minuten werd  de eerste match gemaakt.

 

Het resultaat van één uur handelen was 41 matches met gesloten portemonnee tussen bedrijven en verenigingen/stichtingen. De matches vertegenwoordigen een maatschappelijke waarde van € 24.290. Alle matches werden bekrachtigd door notaris Francois van Schaik.

 

Een greep uit de matches

  • Kunstenaars Collectief Valburg matchte met Kuijpers Bouw Heteren het leveren van ongeveer 20 deurpanelen t.b.v. kunstpresentaties. Het collectief bood als tegenprestatie een workshop creatief denken en handelen voor de medewerkers van het bouwbedrijf.
  • Watergoed! Strandclub bood een activiteit aan voor kinderen voor  Stichting Kanjers Elst. De tegenprestatie hiervoor is het aanbieden van 100 tot 150 oliebollen tijdens een festival eind december.
  • Stichting De Minkhof maakte een deal met Sportcentrum De Schaapskooi  als locatie voor een dagdeel voor vrijwilligers en de maaltijd. De tegenprestatie is het neerzetten van de grote houten kerstboom van 3 meter hoog bij De Schaapskooi.
  • De Special Sports 2017 werkgroep kwam overeen met de Lionsclub Midden-Betuwe dat zij de sporters met een beperking vervoeren naar en van het sportevenement in Overbetuwe en een grote tent mogen gebruiken. Hier tegenover staat een heerlijke Driestroom appeltaart (of 2).
  • Krijg de Kleertjes in Elst maakte met Jacobs Heteren de match voor 2 á 3 rolcontainers om de kleren in op te slaan.
  • Bever Autoaanpassingen biedt aan de Zonnebloem afd. Huissen een halve dag op pad met een rolstoelauto en begeleiding. Hiervoor in ruil mag Bever zich presenteren op een Zonne-middag.
  • Van Kern naar Kracht coaching matchte met Puur Clownen een aantal coachsessies voor de clowns van Puur Clownen. In ruil maakt Puur Clownen reclame voor Van Kern naar Kracht.
  • Betuwe On Stage, het beroepenfeest in Overbetuwe matchte 12 bedrijven om mee te doen hieraan.

Een overzicht van alle matches en de foto’s is te vinden op de website van de Oost-Betuwse Uitdaging www.oostbetuwseuitdaging.nl

———-

De Beursvloer is een beproefd concept dat in vele gemeenten door het hele land wordt gehouden. De organisatie is in handen van de matchgroep van de Oost-Betuwse Uitdaging. Inspiratie opdoen? Bekijk dan de video van Beursvloer Oost-Betuwe 2015.

Tijdens de Beursvloer ontmoeten bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties elkaar. Dit zijn stichtingen en verenigingen op het gebied van welzijn, zorg, onderwijs, cultuur en sport. Maar ook buurtverenigingen en inwonerinitiatieven nodigen we graag uit. Op informele en dynamische wijze ‘handelen’ zij samen met de bedrijven om elkaar zoveel mogelijk te ondersteunen.

Bekijk de video van Beursvloer Oost-Betuwe