De zomer is alweer een tijd achter ons en de dagen worden korter. Tijd om uit te kijken naar het winterseizoen. Waarvoor de voorbereidingen bij Watergoed al in volle gang zijn. We gaan in gesprek over zakelijke events in de winter met sales collega Janou Heetkamp.

Achterop het terrein van Watergoed, in de oude boerderij is het kantoor gevestigd. Een mooie werkplek, direct aan de Linge, uitkijkend over het groen van de omgeving. Zo rustig als de omgeving is, zo druk is het op kantoor. Telefoon, mail, lopende aanvragen, collega’s over de vloer, druk maar ook gezellig! Samen met Julius en stagiaire Mirte vormen zij de salesafdeling van Watergoed.

watergoed kantoor interview Janou Heetkamp

Even kennismaken..
Janou Heetkamp, deze 28 jarige Limburgse, is geboren en getogen in Venray en sinds 2019 werkzaam bij Watergoed na het afronden van haar studie Leisure Management aan de NHTV. In haar vrije tijd is Janou op het korfbalveld te vinden, brengt ze een bezoekje aan haar huis in aanbouw of drinkt ze een drankje op het terras. Met veel plezier werkte zij afgelopen jaren mee aan grote en kleine eventproducties.

Events van dit najaar

Allereerst, hoe heb jij de afgelopen periode beleefd?
‘We hebben een drukke zomerperiode achter de rug’ geeft Janou aan. En in september staan er ook altijd veel evenementen in de agenda. Dit jaar kwam dat deels door events die de afgelopen maanden doorgeschoven zijn maar september is altijd een drukke eventmaand.  ‘In de Corona tijd was je vooral bezig met annuleringen. Dat is niet leuk, je wil dat evenementen doorgaan, mooie momenten creëren. Dat is waar je hier voor zit.’

Op dit moment willen mensen vooral weer graag samenkomen. Zo zijn er veel bedrijven waarvan het personeel de afgelopen tijd thuis heeft gewerkt, tijdens een event bij Watergoed hebben ze eindelijk weer een live moment. Eten, drinken en gezelligheid, daar is op het moment de meeste vraag naar volgens Janou.

Wat opvalt is dat waar events eerder vaker in het teken stonden van teambuilding, kennis vergaren, jaarplannen bespreken is de focus de afgelopen tijd vooral geweest op het ‘samenzijn’. Weg van de werkplek thuis of het kantoor. Nieuwe herinneringen maken die het afgelopen jaar niet gemaakt konden worden. Opdrachtgevers zijn op zoek naar locaties met een ongedwongen sfeer, uitstraling en volop mogelijkheden. Om die reden komen zij bij Watergoed terecht.

.

Hoe ziet het ideale winterevent er bij Watergoed uit?
Waar in de zomer de focus ligt op de combinatie van buiten activiteiten en activiteiten op en rondom het water, verschuift die focus in de winter naar de gezellige binnenruimtes in combinatie met het grote overdekte winterterras. Het winterterras zorgt ervoor dat iedereen toch het gevoel heeft buiten geweest te zijn. Een uitgebreide barbecue op het buitenterras en een spel in de Kapschuur. Door de authentieke panden is de sfeer al snel gezellig en ‘cozy’ zoals Janou het benoemd.
‘Ik denk dat sommige bedrijven ons nog zien als enkel outdoorlocatie, terwijl onze kracht juist ligt in de combinatie van buiten en binnen.’ Ze vervolgt: ‘Het is qua events niet veel anders dan in de zomer. We hebben alleen de hele locatie omgetoverd tot het warme cozy wintergevoel. Lekker veel vuurtjes, kleedjes, wild gerechten op de kaart. Chocomelk en gluhwein boven het vuur.’

Ze weet het wel te verkopen want wij zien ons al helemaal zitten.

En welke activiteiten passen daar het beste bij?

‘Je zou kunnen denken aan de shooting games in combinatie met een gezellige pubquiz met quizmaster in onze Kapschuur. Of kruip achter het stuur van onze 4×4 Land Rover Defenders en ga vervolgens samen BBQ-en. Maar er is eigenlijk nog heel veel mogelijk. We overleggen graag samen wat de beste invulling voor het evenement is. ‘

Als Janou zelf een dagprogramma mag samenstellen dan gaat ze toch voor een volledig dagprogramma. ‘Dan starten we om half 12 met een lunch aan het water en aansluitend staat er een spelactiviteit op het programma. Quadrijden/paintballen/pubquiz of de shootinggames. Na een korte pauze met een lekker hapje vervolgens weer actief aan de slag. Bijvoorbeeld door te rouleren in de activiteiten of juist even de teamkwaliteiten te testen tijdens een teambuildingsactiviteit. Na dit actieve dagdeel even lekker douchen en klaarmaken voor de barbecue op het overdekte terras en vervolgens afsluiten met een feest!’ Vooral dat laatste benadrukt Janou, het wordt weer tijd voor een ‘van ouds feest’. ‘Van A tot Z evenementen organiseren, dat is waar wij goed in zijn.’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event in het najaar van 2021 of het begin van 2022?

Neem contact op met Janou via: janou@watergoed.nl  of: 0488 410 444