5000 kilometer fietsen door Gelderland. Dat klinkt als een behoorlijke uitdaging! Mirre Oost heeft dit afgelopen zomer gedaan. En dan kan een bezoek aan de mooiste plek in de Betuwe uiteraard niet ontbreken!

5000km Gelderse streken

“ Er komt geen eind aan deze actieve dag want bij Omnivents in Valburg mag ik zelf in een Landrover èn op een quad over een parcours rijden. Dat doen ze vooral als teamuitje of familiefeest. Toen ik twee weken geleden bij Landgoedfair Mariënwaerdt in de landrover zat, had ik niet gedacht dat ik het aan zou durven om zelf over die steile hellingen heen te rijden, maar met een goede coach lukt alles. Koen legt me geduldig uit hoe hij werkt en zegt dat hij pas bij een helling van 60 graden kan gaan omslaan, terwijl dit een helling van 35 graden is. Dat lijkt helemaal niet steil, maar dat is het wel! Toch voel ik me na deze uitleg zelfverzekerd genoeg om in z’n 1 (dus helemaal niet hard) de steile helling op en af te rijden.

Daarna rijdt hij hem zelf nog even door de diepste modderplassen. Bij de tweede en diepste blijven we steken.” Met een teamuitje kom je hier niet zo makkelijk vanaf.” zegt hij “Dan moet je gaan lieren.” Lieren betekent dat je de kabel uit de auto trekt (die zit vooraan de auto vast) en aan een boom vastmaakt. De auto rolt vervolgens de lier op en trekt zichzelf uit de modder. De eerste paar gaan goed, maar dan proberen we een aantal keer uit de diepste modderkuil te komen, maar geven ons dan gewonnen en nemen een andere route. “