Foto: Mirte Pluk op haar laatste stagedag op Watergoed.

Vanaf september 2021 sloot Mirte Pluk bij ons aan voor een stage van 600 uur. Ondanks de bijzondere tijden met COVID heeft ze toch een mooie bijdrage kunnen leveren. Maar wat hield haar stage bij Watergoed precies in en wat vond ze het leukst?

Onze stagiair Mirte is een tweedejaars marketing, communicatie en evenementenorganisatie student. Een opleiding die ze volgt aan het ROC van Nijmegen. Deze 21 jarige komt uit Stevensbeek, ze houdt van de Brabantse gezelligheid en daarnaast is ze sportief, sociaal, houdt van een feestje en haar droombaan is in de festivalorganisatie.

Ze koos voor Watergoed als stagebedrijf omdat het een outdoor locatie is met een mooi aanbod van activiteiten. Mirte: ‘Ik heb voor deze locatie gekozen omdat er op het gebied van evenementen heel veel mogelijkheden zijn. Het bedrijf heeft een brede doelgroep, van particuliere tot zakelijke klanten en zowel grote als kleine evenementen. Ik zag veel kansen om mijzelf te ontwikkelen binnen dit werkgebied en een brede kennis op te doen. Leuke combi van stoere activiteiten maar ook een plek om tot rust te komen.’

De stageopdracht en werkzaamheden
Mirte haar stage bestond deels uit het meewerken binnen het bedrijf en deels uit het onderzoeken van marketing/communicatievraagstukken. Het meewerken heeft ze op verschillende plekken binnen het bedrijf gedaan, bij horeca, marketing, activiteiten. Maar het grootste deel van de tijd is ze werkzaam geweest op de afdeling sales, waar ze contact had met klanten en veel leerde over het organiseren van verschillende evenementen.

Wat vond je het leukst van de afgelopen tijd bij Watergoed?
Mirte: ‘Ik heb mee kunnen kijken bij verschillende soorten evenementen binnen het bedrijf. Naast dat ik bezig was met het verkopen van de activiteiten heb ik ook enkele activiteiten zelf mogen proberen. Rondje varen op de RIB en zelf rijden over het 4×4 terrein. Leuk dat ik deze activiteiten ook echt heb kunnen meemaken.’

Kun je aangeven hoe jouw onderzoek er uit zag?
Voor mijn onderzoek ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden en kansen voor Watergoed in de winterperiode. Ik ben gaan kijken naar de verwachtingen van de doelgroep, wat andere bedrijven in de regio doen en wat de valkuilen van het bedrijf zijn in deze periode. De belangrijkste bevindingen? Er zijn volgens Mirte veel mogelijkheden in de winter, naast het feit dat het in de zomer een prachtige strandclub is zijn er in de winter ook enorm veel mogelijkheden op de locatie.
Collega’s Janou en Julius hebben haar inzicht gegeven in het proces rondom een evenement. Zo kreeg ze een goed beeld van een evenement van A tot Z, wat er allemaal bij komt kijken en hoe je daar binnen het bedrijf mee omgaat. Mirte geeft aan dat ze een goede ondersteuning heeft gehad en dat ze zichzelf heeft ontwikkeld op het gebied van zelfstandigheid.

En dat zien wij ook, bedankt Mirte voor de inzet en de positiviteit die je mee bracht. Alle geluk en we zien elkaar in de toekomst!

Lijkt het jou ook leuk een stage te volgen bij Watergoed? Neem contact met ons op en we kijken of we daar samen een invulling aan kunnen geven.