De weg die voor jou ligt, het gevoel van vrijheid, geen strak omlijnd plan en geen drommen toeristen. Alleen jij, de betrouwbare 4×4, de elementen en de mooiste vergezichten. Dat kun je verwachten als je op expeditie gaat in het Lake District in Engeland.

De vraag naar beleving op een vakantie staat steeds vaker centraal als het om reizen gaat. Het stukje avontuur en ‘survival’ maakt dat een reis geen vakantie maar een expeditie genoemd mag worden. Deze facetten komen samen tijdens een 4×4 vakantie, waardoor deze vorm van reizen steeds populairder wordt. De auto, de weg en verder geen vastomlijnd plan, deze vorm van vakantie is flexibeler en avontuurlijker dan een vakantie uit de standaard catalogus.

De 4 voornaamste redenen waarom Lake District de plek is voor een 4×4 vakantie

Verassend landschap
De glooiende heuvels, historische kastelen, pittoreske dorpjes en adembenemende natuur. Achter elke glooiing een nieuw uitzicht. De associatie met een Harry Potter film wordt vaak gemaakt door de fenomenale uitzichten. Het Lake District bestaat uit 16 glinsterende meren, verborgen valleien en kleine dorpjes met natuurstenen huisjes. Om deze reden trekken avontuurlijke bezoekers maar is daarmee ook een regio die vele schilders inspireert.

Rust en ruimte zonder drommen toeristen
Ondanks dat de regio veel liefhebbers trekt is de regio absoluut nog niet overstroomt met drommen toeristen. De voornaamste reden dat vaak nog voor een andere vakantie gekozen wordt heeft te maken met het aantal regendagen in het jaar van Engeland. Dit zijn er ongeveer 200 per jaar. Ook al zou het dubbele aantal toeristen naar Engeland reizen dan nog kun je de volledige rust ervaren. Zeker als je met een 4×4 op reis bent, dan neem je paden die voor gewoon verkeer niet bereikbaar zijn.

Goed te bereiken
De reis naar Midden-Engeland is al de moeite waard. Het geeft een gaaf gevoel om letterlijk vanaf de voordeur te vertrekken en binnen enkele uren in een compleet ander landschap te staan.

De bevolking
De vriendelijke bevolking is oprecht een reden om de regio te bezoeken. Met de vele gezellige country pubs kom je zeker in aanraking met de plaatselijke bevolking.

Reisprogramma 

We toeren 3 dagen met eigen Land Rovers een fantastische route in een magische wereld. Wissel van auto samenstelling en leer zo je reisgenoten (collega‘s, vrienden etc.) op een unieke wijze door en door kennen. Beleef samen het avontuur, heb goede gesprekken en deel sterke verhalen in de pub met een goede pint en stevige maaltijd. Bij thuiskomst is de relatie hechter dan ooit tevoren!

Mocht je maar met 2 personen zijn en deze ervaring toch graag een keer beleven dan hebben we ook een samengestelde groepsreis waar men zich op kan inschrijven. We organiseren hiervoor een kennismakingsbijeenkomst zodat men vooraf een goede beslissing kan maken om mee te gaan met die betreffende groep.

Voordelen met Omnivents travel:

  • Omnivents Travel is de enige organisatie in Nederland die een 4×4 reis aanbiedt met eigen Land Rover Defenders
  • Deskundige en ervaren reisbegeleiding
  • Kleine groepen van (maximaal) 10 deelnemers
  • Overnachtingen in bijzondere hotels, altijd met een gezellige bar
  • 6-daagse all-inclusive reis met 4×4 vervoer, overtochten, overnachtingen en alle maaltijden

Meer informatie over deze reis vind je op de incentive pagina van Omnivents.