Evenementenlocatie Watergoed heeft een groot off road terrein met sideslopes, waterbakken, beklimmingen en afdalingen. De perfecte plek voor onze Land Rover Defenders, die een technisch modder parcours en alle obstakels makkelijk aankunnen.  Naast een avontuurlijke dag doe je ook kennis op over de beste manier om een 4×4 te besturen.

De 5 belangrijkste tips voor het offroad rijden met een 4×4 Land Rover Defender:

  1. Een helling moet altijd recht opgereden worden, niet diagonaal. Het gewicht moet gelijk verdeeld zijn over de banden. Leer de aan-en afloophoek van de Land Rover kennen.
  2. Leer zo langzaam mogelijk te rijden. We rijden geen Dakar Rally, het is belangrijk te kunnen reageren op veranderingen van ondergrond en hoogte.
  3. Meer tractie met een lage bandenspanning. Op ongelijk terrein zorgt een lagere bandenspanning voor meer grip en een betere tractie. Het team van Watergoed/Omnivents zal ervoor zorgen dat de Land Rovers de juiste bandenspanning hebben. Let op: de juiste bandenspanning verschilt ook weer per situatie en ondergrond. Tijdens de workshop leer je in te spelen op deze situaties.
  4. Bij Watergoed/Omnivents bestaat de mogelijkheid ‘te water te gaan’. Belangrijk hierbij is de constante snelheid. De instructeurs vertellen hoe je dit precies aanpakt. Onthoud: door de constante snelheid creëer je een kleine ‘boeggolf’ aan de voorkant van de Land Rover. Dit verkleint de kans op een nat pak.
  5. We hebben een aantal steile hellingen op het terrein. De beste manier om een helling af te komen: Gebruik de eerste versnelling. Door de combinatie van ‘low range’ en de 1e versnelling help je de motorrem. Zo kan je gecontroleerd naar beneden rijden.

Wat zijn de kosten?

Omdat de Land Rover Defender speciaal voor jouw gezelschap wordt klaargemaakt inclusief instructeur kun je uitgaan van een tarief, op basis van 4 personen, van €175,- per persoon. Dit is voor een programmaduur van circa 3 uur.

Voorbeeld Offroad Terreinrijden bij Watergoed

  • Aankomst op evenementenlocatie Watergoed, start met een lunch, kop koffie of ga gewoon meteen van start;
  • Aftrap met alle need-to-know informatie van de instructeur over de Land Rover Defenders;
  • De instructeur rijdt in een demonstratie over het speciale, geaccidenteerde terrein, goede verkenning van het terrein is cruciaal voordat er zelf gereden kan worden;
  • Na de demonstratie is het de taak aan de gasten zelf om de Land Rover foutloos over het Off Road Parcours te sturen;
  • Grote groep? Geen probleem, er kan gerouleerd worden;

Het programma kan uitgebreid worden met diverse team opdrachten:

– Pikettenrally
– Blind Coaching
– Land Rover Transport
– Reservewielopdracht
– Life Line

Een extra tip? Inspanning en concentratie maakt hongerig. Breid het programma uit met een BBQ op het terras van Omnivents/Watergoed.

Een 4×4 ervaring in het klein


De 4×4 ervaring maar dan in het klein? Het team van Watergoed/Omnivents zet een volwaardig parcours op voor de 4 miniatuur Land Rovers.

Het doel? Rij met jouw 4×4 door en over een parcours zonder de balletjes van de houders af te stoten. Ga samen de strijd aan wie het snelst het parcours kan doorlopen.

Meer informatie over RC

Meer informatie of een offerte op maat?

Neem contact op met onze salescollega’s Janou of Julius via:  info@watergoed.nl /  0488 410 444