Een mooie dag bij Watergoed/Omnivents. 66 kinderen komen vanuit Stichting Ome Joop’s Tour een mooie dag beleven. Het doel dat de Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar.
Speciaal georganiseerd voor kinderen die weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben.

Op 26 juli vertrok de tour, na de aftrap van burgemeester Achmed Marcouch, vanuit Arnhem. In 5 dagen fietsen 66 kinderen elke dag een tour en 42 vrijwilligers ondersteunen de activiteiten. Voor de kinderen was een zeskamp op het evenemententerrein aan het water opgezet.  De dag begon zonovergoten maar een zomerse bui dwong de kinderen om even te schuilen onder de stretchtenten op het terras. Omdat de opblaasbare attracties door de regen net iets eerder opgeruimd moesten worden, werd er nog een boottochtje over het water van Slijk- Ewijk georganiseerd. Zo kon de dag toch nog mooi afgesloten worden, de zon begon weer te schijnen en einde middag vertrokken de kinderen weer op de fiets richting Arnhem.


Foto: Ome Joop’s Tour bij Watergoed Valburg. Foto: Frits Elijsen 

Directeur Joost Frijlink van Watergoed Valburg vind het welkom heten van de Ome Joop’s Tour vanzelfsprekend. “Het voelt weer even als vanouds”, vertelt Frijlink in een interview met RTV Arnhem. “Wat ik leuk vind aan Ome Joop’s Tour is Marcel, dat is een gangmaker. Hij weet mensen te verbinden. Wij kunnen relatief makkelijk een bijdrage aan de tour leveren door ons locatie beschikbaar te stellen.”

RTV Arnhem was aanwezig om verslag uit te brengen van de dag.

Naast evenementenlocatie Watergoed/Omnivents bezoeken de kinderen ook Oosterbeek, Schaarsbergen, Arnhem en ze sluiten af met een dag in de Efteling.

Meer informatie over dit goede doel? Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie.