Op zondag 23 augustus wordt strandpark Slijk-Ewijk officieel geopend. De grote werkzaamheden rondom het strandpark Slijk-Ewijk zijn afgerond. En dit vieren we met een festival op Watergoed.

Ontstaan van het strandpark

Eind jaren 60 is door zandwinning strandpark Slijk-Ewijk ontstaan. In deze periode werd het zand gebruikt voor de aanleg van de A50. En later ook voor andere doeleinden in de regio. Door de zandwinning is er een noord -en zuidplas ontstaan. Strandpark Slijk-Ewijk bestaat uit een gebied van 110 hectare. En is een prachtig recreatiegebied geworden met water, weilanden en bomen. In de loop der jaren is er veel veranderd.

  • Moerasgebied aan de westkant aangelegd
  • Nieuw fietspad
  • Opening tussen de nood -en zuidplas

K3Delta

Het bedrijf K3Delta werkt samen met gemeente Overbetuwe, Staatsbosbeheer en recreatiemaatschappij Uiterwaarde. K3Delta heeft de afgelopen jaren de noordplas nog gebruikt voor zandwinning. Met een drijvende zandzuiger is het zand gewonnen om toegepast te worden als ophoogzand. Uit de plassen wordt tot eind 2017 nog zand gewonnen. Daarna wordt de plas alleen nog gebruikt voor recreatie en natuur.

Foto’s

Op de onderstaande foto’s is te zien hoe het strandpark Slijk-Ewijk er jaren geleden uitzag. De foto’s zijn verkregen via Aerofoto Brouwer-Brummen.