The Animals & Friends: originele leden John Steel (1941, drums) en Mick Gallagher (1945, toetsen) spelen met Friends Danny Handley & Roberto Ruiz het originele werk uit de succesjaren.
John Steel richtte The Animals samen met schoolvriend Eric Burdon op, welke op dit moment met een andere band toert. The Animals zijn in 1994 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

In 1964 spoelde er in de gehele wereld een golf van  Rock & Roll. Boven op deze golf zaten de Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond een nieuw aanbod: een gloednieuw stroming Rhythm & Blues dat de hele wereld in zijn greep nam.

De Animals waren de tweede Britse band die aan de  top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met  een miljoenen verkoop van de legendarische single House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer 1 positie. In Groot Brittannië alleen al waren dat er 12!

Het belooft een sfeervol en indrukwekkend optreden te worden in de authentieke Kapschuur op Watergoed. Vele hebben onvergetelijke herinneringen aan deze Rhythm & Blues band. Enkele optredens in Nederland zijn reeds uitverkocht, een teken dat de band nog steeds leeft in de harten van de 60’s  en 70’s muziek liefhebbers.

Of het nu muziek uit je eigen jeugd is of van een generatie daarvoor, Animals & Friends wordt nog steeds internationaal door fans van alle leeftijden veel respect ontvangen. Wie bij een optreden is, reageert instinctief enthousiast op de beste nummers uit de rijke Animals historie als We Gotta Get Out Of This Place, Boom Boom, Don’t Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You en natuurlijk House Of The Rising Sun.

De avond duurt van 20.30 tot 00.00 uur. Early bird kaarten kosten slechts € 12,50 p.st.