Dat teambuilding belangrijk is, is voor de meeste mensen wel bekend. Maar hoe je erachter komt dat jullie als team echt goed kunnen samenwerken wordt niet vaak genoeg getest binnen veel bedrijven. Behalve als je met het team aan een plaatselijke voetbalwedstrijd mee doet of als je als team op vrijdagmiddag rond de pooltafel staat. Maar in dit artikel laten wij nog een aantal opties zien voor teambuildingsactiviteiten die de samenwerk skills van jouw team testen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan samenwerkingsspellen of activiteiten waarbij je moet vertrouwen op de ander. En wist je dat het wetenschappelijk is bewezen dat teambuilding de effectiviteit van teams kan verhogen. Ook verbetert het de communicatie en het vertrouwen binnen het team. Zeker na de COVID-periode is het fijn om jouw team weer eens op te frissen op het gebied van teambuilding. Daarnaast is het ook gewoon onwijs gezellig om weer eens met z’n allen een leuke dag te beleven.

In dit artikel delen we 5 activiteiten waarbij samenwerken voorop staat.

Moon Trees

Maak de overtocht per boot naar het Moon Trees eiland. Hier start een spel waarbij samenwerken, tactiek en snelheid centraal staat. Dit spel speelt zich af op onverharde paden en langs natuurlijke elementen. Het doel: verzamel zoveel mogelijk Moon Trees. Het team die er het meest heeft verzameld wint. Bij Moon Trees staat teambuilding voorop en komt strategisch inzicht goed van pas. Het ultieme spel dus om jullie samenwerking skills te testen. Lees hier meer over Moontrees.

Quad teambuilding

Een combinatie van samenwerken, handigheid en rijvaardigheden. Bij Quad teambuilding komt het allemaal aan bod. Je begint met het testen van samenwerken en vertrouwen op een parcours waar iemand bijvoorbeeld geblinddoekt met een quad een route moet afleggen. Vervolgens bouw je een vlot die jullie hele team én de quad over het water moet vervoeren. Lukt het jullie om de overkant droog te bereiken? Jullie teambuilding wordt hier tot het uiterste gedreven! Lees hier meer over het quad teambuilding programma. 

Construction games

Stoomt het water netjes door de waterbaan in de bak, of moet jullie team nog het een en ander leren over samenwerken? Jullie worden in 2 teams verdeeld en bouwen ieder een helft van een waterbaan. De ene groep de bovenste helft en de andere groep de onderste helft. Zonder te zien wat het andere team doet is het uiteindelijke doel dat jullie, als de kraan open gaat, een waterdichte waterbaan hebben gebouwd. Jullie samenwerking wordt hier op een bijzondere manier getest aangezien je niet weet wat het andere team doet maar je wel hetzelfde doel hebt. Lees hier meer over de construction game.

Off Road Terreinrijden

Zijn jullie als team op zoek naar een activiteit met een kick die ook jullie samenwerking test? Dan is Off Road Terreinrijden dé activiteit voor jullie! Na uitleg en een demonstratie scheur jij in een 4×4 Land Rover over een technisch (modderig) parcours met diverse obstakels / hindernissen.

Het is uiteraard ook mogelijk om team- opdrachten toe te voegen aan het programma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blind coaching, waarbij de bestuurder geblinddoekt is en aanwijzingen krijgt via een portofoon. Of de pikettenrally waarbij je als team op zoek moet naar specifieke genummerde piketpaaltjes. Raak deze aan zonder de deuren te openen.

Off Road Terreinrijden is uitermate geschikt voor een team die opzoek is naar leren samenwerken onder spanning. Lees hier meer. 

Expeditie Watergoed

Alle vaardigheden die belangrijk zijn bij teambuilding in één. Snelheid, sluwheid, tactiek, kracht en aanpassingsvermogen worden allen gevraagd van het team. Voer verschillende activiteiten uit en verdien punten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een digitale pubquiz, een indianen touwbrug bouwen en handboogschieten. Er is dus voor iedereen een activiteit om in uit te blinken.

Dit is slechts een klein inzicht in onze activiteiten waarbij teambuilding voorop staat. Maar het geeft in ieder geval een hoop inspiratie voor een leuke dag met jou! team. Sluit vervolgens de dag af met een 3-gangendiner in ons restaurant of een heerlijke BBQ op ons terras.

Geïnteresseerd?

Wij ontmoeten je graag.
Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!