Watergoed

Over Watergoed

Watergoed is een strandclub, Restaurant Watergoed en evenementenlocatie in Valburg, tussen Arnhem en Nijmegen. Jaarlijks vinden hier ongeveer 1000 evenementen plaats: van personeelsevenement tot bruiloft, van kinderfeestje tot vergadering.

Een one-stop-shop locatie waarbij alle facetten in eigen beheer zijn; locatie, activiteiten en horeca. Watergoed is uniek, authentiek en sfeervol. De gerenoveerde historische accommodaties op het terrein, het knusse Bakhuis, de authentieke Boerderij, ruige Kapschuur en sfeervolle Jachtkamer herbergen het hele jaar door vele gezelschappen. De verschillende ruimtes zijn te verbinden middels flextenten en de locatie biedt op deze wijze plaats tot 1000 personen. Dé plek voor de meest uiteenlopende evenementen.
Centraal gesitueerd op het terrein vind je Restaurant Watergoed met prachtig uitzicht over het water. Het restaurant transformeert mee met de seizoenen,  van strandclub tot winterse taferelen met haardvuurtjes. Er wordt gewerkt met eigentijdse foodconcepten met traditionele gerechten.

Geschiedenis

De Boerderij op Watergoed is een rijksmonument uit 1885. Buurtbewoners kennen deze plek als het Gat van Hage, vernoemd naar de oude eigenaar. Het achterhuis van de Boerderij was een koeienstal, de Kapschuur was een grote boerenschuur en het Bakhuis werd gebruikt als ruimte om zelf broden te bakken. Sinds 2006 is deze plek in handen van Omnivents en kreeg het de naam Watergoed. Sindsdien is er veel veranderd. Alle ruimtes zijn met respect voor het verleden gerestaureerd. Er is goed geïnvesteerd in isolatie, technische installaties, sanitair, internet en akoestiek, zodat de ruimtes voldoen aan de eisen van deze tijd en geschikt zijn voor de meest uiteenlopende evenementen.

Omnivents

De dagelijkse leiding van Watergoed is in handen van evenementenbureau Omnivents. Dit is een organisatie- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in evenementen, buitensport en horeca. Dit is hét adres voor de organisatie van bijzondere belevenissen van alle soorten en maten! Actie en avontuur staan centraal en natuurlijk de beste kwaliteit. We presenteren hier met plezier onze speciale aanpak. Daarin streven we naar het overtreffen van al je verwachtingen!

Omnivents is een veelzijdig bureau dat kan bogen op jarenlange ervaring. Op een zeer betrokken en betrouwbare manier organiseren we sinds 2003 ruim 800 evenementen per jaar voor groepen van 10 tot 2000 personen. Klantgerichtheid staat bij ons voorop. Je maakt een keuze uit diverse activiteiten en de mooiste locaties in binnen- en buitenland, wij maken er een sport van evenementen te organiseren zoals jij ze hebben wilt. Een deskundig team van enthousiaste medewerkers is je graag het hele jaar van dienst. Door gebruik van eigen materialen en een interne opleiding wordt de kwaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd. De procedures volgens het VeBON keurmerk met TüV-certificaat zorgen voor een veilige en milieuvriendelijke organisatie van de evenementen.

Accreditaties

GreenKey

Green Key

Watergoed bezig de Gouden Green Key. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De Green Key is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel.

Vebon

VeBON

Watergoed is aangesloten bij VeBON (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland). Dit is de brancheorganisatie voor buitensportondernemers. VeBON adviseert en ondersteunt haar leden bij het organiseren van activiteiten of bij het uitvoeren van hun bedrijf. Daarnaast is de VeBON een belangenvertegenwoordiger van de ondernemers in de buitensportbranche.

Naast belangenvertegenwoordiger voor de branche, heeft VeBON onder andere het doel om een bijdrage te leveren aan verhoging van de kwaliteit en veiligheid van de buitensport. Aangesloten bedrijven zijn verplicht om te werken volgens vastgestelde afspraken en richtlijnen welke regelmatig worden gecheckt door onafhankelijke personen en instanties. VeBON bedrijven hebben klantvriendelijkheid en service hoog in hun vaandel staan. De medewerkers doen er alles aan om hun sportieve arrangementen optimaal te laten verlopen.

Tuv

TüV

TÜV Nederland is een gerenommeerde en leidende certificatie- en inspectieinstelling in Nederland en onderdeel van de wereldwijd aanwezige TÜV Nord Groep. TÜV staat voor “Technischer Überwachungsverein”.

Het TÜV geeft een onafhankelijke beoordelingen op organisatieniveau en bedrijfsprocesniveau. De onderwerpen van de dienstverlening variëren van veiligheid en kwaliteit tot en met actuele onderwerpen als milieu, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.