Het aspergeseizoen is begonnen! Daar moeten we snel van genieten, want in Nederland is het seizoen betrekkelijk kort. Het witte goud is heerlijk en op veel manieren te bereiden.

Het witte goud

De witte asperges zijn scheuten die geen licht hebben gevonden. Anders kleuren ze namelijk groen of paars. Om te zorgen dat de witte asperges geen zonlicht krijgen wordt om de plant de aarde ongeveer een halve meter verhoogd.

Watergoed asperges

Watergoed heeft een kleine kaart met verschillende bereidingen van asperges voor je samengesteld. Begin de avond met voorgerecht met asperges én vlees of vis. En bij het hoofgerecht kan je kiezen voor rode mul of een heerlijke kalfsentrecote.

Aspergekaart

Romige aspergesoep met beenham€6,25
Vitello tonato met asperges€10,25
Asperges met rode mul en een pestosaus€22,50
Asperges met kalfsentrecote en een Sonnema Berenburgsaus€24,50

Wacht niet te lang want het aspergeseizoen is maar kort!