In het weekend van 13 en 14 augustus 2016 stond Watergoed in het teken van Bommetje XL, het nieuwste en natste spelprogramma van AVROTROS. Het televisieprogramma is te zien op NPO Zapp. Normaal gesproken vindt Bommetje XL plaats in Huizen. Maar AVROTROS heeft besloten om het nu een keer helemaal anders aan te pakken. Ze verhuisde van Huizen naar Valburg. Watergoed werd omgetoverd tot een heus Bommetje XL pretpark.

Bommetje XL op Watergoed

Om 10 uur liepen de eerste families, afkomstig uit alle windstreken van Nederland, over de brug van Watergoed. Tijd voor fun en quality time! Wie denkt dat de blobkussens en de grote steigers het enige zijn op Bommetje XL weekend, heeft het mis. Naast blobben waren er een hoop andere activiteiten te doen. Bommetje-bezoekers bereikten snelheden tot 100km/u op de RIB. Ze oefenden hun skills in het klimpark en naderhand tokkelden zij naar beneden. En kregen uitzicht op de mensen die van het L en XL blobkussen werden gelanceerd. Naast het klimpark kon je handboogschieten, en dat schieten bleek nog best lastig te zijn! En wat dacht je van quadrijden, vooral populair onder de kids! De waterfietsen, sups, en kano’s stonden klaar voor degene die op zoek waren naar minder inspannende activiteiten.  Iedereen deed enthousiast mee,  daar worden we blij van!

Eten op Watergoed

En tussen al die inspanningen door word je natuurlijk heel blij als je wat te eten kan bestellen. Watergoed had een speciale menukaart voor deze mooie dag.

Zaterdag mochten wij 600 bezoekers verwelkomen, zondag 750. Als het aan Ron Boszhart ligt, komt Bommetje volgend jaar weer naar Watergoed. Wij zelf zien dat ook wel zitten, het was een enorm succes!